Grön vårpasta med kyckling, ruccolapesto och citron
15-20
Laktosfri

Grön vårpasta med kyckling, ruccolapesto och citron

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • neutral olja
  • svartpeppar

Ruccolapesto

Riven parmesan (Mjölk)
25 g
Ruccola
30 g
Vitlök
½ klyfta
Salt
1 krm
Neutral olja
2 msk
Citron
1 st

Kyckling- och zucchinifräs

Zucchini
1 st
Neutral olja
Kycklingfilé strimlad
250 g
Vitlök
1 ½ klyfta
Salt
½ tsk
Svartpeppar

Till servering

Mezze maniche rigate (Vete)
200 g
Riven parmesan (Mjölk)
25 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 727 kcal
  • Fett 24 g
  • Kolhydrater 76 g
  • Protein 51 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka upp rikligt med vatten i en rymlig kastrull till pastakoket i steg 4. Tillsätt ca ½ msk salt per liter vatten.
  2. Tvätta citron i ljummet vatten. Finriv det yttersta skalet och lägg undan till servering.
  3. Ruccolapesto: Lägg riven parmesan, ruccola, pressad vitlök, salt, neutral olja och ca ½ tsk pressad citronsaft i en mixerbunke. Mixa till en pesto med stavmixer.
  4. Koka mezze maniche enligt anvisning på förpackningen.
  5. Kyckling- och zucchinifräs: Tärna zucchini. Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna. Fräs strimlad kyckling ca 3 min. Tillsätt pressad vitlök och zucchini, fräs allt ytterligare ca 3 min. Krydda med salt och rikligt med nymald svartpeppar.
  6. Häll av pastan, men spara ca 1 dl av pastavattnet. Lägg tillbaka den avhällda pastan i kastrullen och blanda med kycklingfräs, ruccolapesto och pastavatten. Blanda ordentligt, smaka eventuellt av med mer salt och nymald svartpeppar.
  7. Klyfta resten av den använda citronen. Lägg upp pasta i tallrikar och toppa med rivet citronskal och riven parmesanost. Servera med citronklyfta.