Tom ka gai - krämig soppa med kokosmjölk, kyckling och citrongräs
25-35
Laktosfri
Utan gluten

Tom ka gai - krämig soppa med kokosmjölk, kyckling och citrongräs

Ingredienser

Allergener
  • Fisk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • vatten
  • socker

Tom kha gai

Rödlök
1 st
Ingefära
1 bit
Röd chili
1 st
Champinjoner
125 g
Tomat
1 st
Citrongräs
25 g
Kycklingfilé
300 g
Neutral olja
Vitlök
1 klyfta
Vatten
4 dl
Kycklingbuljong
1 påse
Coconut cream
2 förp
Fisksås (Fisk)
25 ml
Socker
½ tsk
Lime
1 st

Till servering

Jasminris
135 g
Koriander
20 g
Röd chili
Lime
Näringsvärde per portion
  • Energi 733 kcal
  • Fett 26 g
  • Kolhydrater 77 g
  • Protein 48 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Förberedelse tom kha gai: Skala och klyfta rödlök. Skala och skär ingefära i tunna skivor. Skär röd chili i tunna skivor. Kvarta champinjoner och tomat. Krossa roten på citrongräs med baksidan av kniven. Dela sedan citrongräset på mitten. Skär kycklingfilé i mindre bitar.
  3. Tom kha gai: Hetta upp lite neutral olja i en rymlig kastrull eller stekgryta. Fräs citrongräs, rödlök, ingefära, pressad vitlök och hälften av den röda chilin (resten används vid servering) ca 2 min. 
  4. Tillsätt vatten och kycklingbuljong. Koka upp och låt sjuda ca 5 min. Tillsätt coconut cream, fisksås, socker, champinjoner och kyckling. Låt allt sjuda ytterligare ca 7 min, tills kycklingen är helt genomstekt. 
  5. Tvätta limen i ljummet vatten och finriv det yttersta skalet. Blanda ner tomat och limeskal i soppan och smaka av med pressad saft från halva limen.
  6. Klyfta resten av den använda limen och plocka ut citrongräsbitarna från soppan. Servera tom kha gai med jasminris och limeklyfta. Toppa med koriander och chili.