Mild teriyakilax med jasminris, broccoli och lime
15-20
Laktosfri

Mild teriyakilax med jasminris, broccoli och lime

Ingredienser

Allergener
  • Fisk,
  • sojabönor,
  • sesamfrön,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt

Ris

Jasminris
135 g

Teriyakilax

Laxfilé (Fisk)
2 st
Teriyakisås (Sojabönor, Sesamfrön, Vete)
1 förp
Salt

Grönsaker

Broccoli
1 st
Snackgurka
1 st
Lime
1 st
Näringsvärde per portion
  • Energi 658 kcal
  • Fett 23 g
  • Kolhydrater 72 g
  • Protein 40 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 150°C (varmluft) eller 175°C (vanlig).
  2. Ris: Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen. 
  3. Teriyakilax: Lägg laxfilé i en smord ugnsfrom (ca 15x20 cm). Krydda med lite salt. Häll på teriyakisås över laxen. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min, tills laxen är klar.
  4. Grönsaker: Skär broccoli i mindre buketter och skiva stammen tunt. Koka mjuk i lättsaltat vatten ca 3 min. Skär snackgurka i stavar. Klyfta lime. 
  5. Servera teriyakilax med jasminris, broccoli, gurkstavar och limeklyfta.