Black bean enchiladas med guacamole och pico de gallo
30-40
Vegetariskt

Black bean enchiladas med guacamole och pico de gallo

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • socker
  • vatten
  • neutral olja
  • salt
  • svartpeppar

Limepicklad rödlök

Rödlök
⅔ st
Lime
½ st
Socker
1 tsk

Enchiladas

Röd paprika
1 st
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Majs
1 förp
Svarta bönor
1 förp
Tomatpuré
1 förp
Vatten
2 dl
Majsstärkelse
½ påse
Grönsaksbuljong
1 påse
Three spices
½ påse
Neutral olja
Salt
Svartpeppar
Tortillabröd (Vete)
½ förp
Riven mozzarella (Mjölk, Laktos)
50 g

Pico de gallo

Tomat
1 st
Rödlök
⅓ st
Koriander
10 g
Lime
½ st
Salt
Svartpeppar

Guacamole

Koriander
10 g
Avokado
1 st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Lime
½ st
Salt
1 krm
Näringsvärde per portion
  • Energi 781 kcal
  • Fett 29 g
  • Kolhydrater 101 g
  • Protein 29 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Limepicklad rödlök: Skiva rödlök tunt och lägg i en skål. Blanda med pressad limesaft och socker. Låt stå tills servering.
  3. Enchiladas: Tärna röd paprika. Finhacka gul lök och vitlök. Häll av majs. Häll av och skölj svarta bönor. 
  4. Blanda tomatpuré, vatten, majsstärkelse, grönsaksbuljong och three spices i en kastrull. Låt koka upp. 
  5. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek paprika och lök på hög värme ca 3 min. Tillsätt majs, svarta bönor och 1 dl av den uppkokta såsen och låt koka ca 3 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
  6. Fyll varje tortillabröd med bönfyllning och rulla ihop. Lägg med skarven nedåt i en smord ugnsform. Häll resten av den uppkokta såsen över. Fördela riven mozzarella ovanpå. Tillaga mitt i ugnen ca 8 min, tills osten smält. 
  7. Pico de gallo: Tärna tomat smått. Finhacka rödlök och koriander. Blanda tomat, lök och koriander i en skål. Smaksätt med pressad limesaft, lite salt och nymald svartpeppar. 
  8. Guacamole: Finhacka koriander. Skala och kärna ur avokado. Lägg avokadoköttet i en mixerbunke. Tillsätt matyoghurt, pressad limesaft och salt. Mixa ihop med stavmixer. Vänd ner hackad koriander. 
  9. Klyfta resten av limen. Servera enchiladas med pico de gallo, guacamole, limepicklad rödlök och limeklyfta.