Kycklinglår på ben med mexikanskt ris och jalapeño- och koriandersås
50-60
Utan gluten

Kycklinglår på ben med mexikanskt ris och jalapeño- och koriandersås

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vatten
  • salt
  • neutral olja

Mexikanskt ris

Röd paprika
1 st
Rödlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Svarta bönor
1 förp
Majs
1 förp
Jasminris
135 g
Krossade tomater
1 förp
Vatten
1 ½ dl
Kycklingbuljong
1 påse

Marinerad kyckling

Three spices
1 påse
Salt
½ tsk
Neutral olja
1 msk
Lime
½ st
Kycklinglår
570 g

Jalapeño- och koriandersås

Jalapeño
½ st
Koriander
10 g
Majonnäs (Ägg)
½ dl
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Lime
½ st
Salt

Till servering

Koriander
10 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 1136 kcal
  • Fett 62 g
  • Kolhydrater 97 g
  • Protein 47 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

För en mildare sås - plocka bort kärnhuset från jalapeñon!

  1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
  2. Förberedelse Mexikanskt ris: Skär röd paprika i tärningar. Finhacka rödlök och vitlök. Häll av och skölj svarta bönor och majs.
  3. Marinerad kyckling: Blanda ihop three spices, salt, neutral olja och pressad limesaft i en rymlig bunke. Blanda ner kycklinglår i marinaden. 
  4. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek den marinerade kycklingen, ca 2-3 min per sida. Lägg över den stekta kycklingen på ett fat. Låt stekpannan stå till det mexikanska riset.
  5. Mexikanskt ris: Tillsätt eventuellt lite extra olja till stekpannan. Stek paprika, lök och vitlök ca 2 min. Tillsätt jasminris, svarta bönor, majs, krossade tomater, vatten och kycklingbuljong. Koka upp under omrörning. Häll över allt i en ugnsform. Lägg den stekta kycklingen ovanpå riset med skinnsidan upp. Täck formen med aluminiumfolie och tillaga mitt i ugnen ca 15 min. Ta ut formen och ta av folien. Tillaga allt ytterligare ca 15 min, tills kycklingen är helt genomstekt.
  6. Jalapeño- och koriandersås: Skär jalapeño i grova bitar (se tips) och lägg i en mixerbunke. Tillsätt koriander, majonnäs, matyoghurt och pressad limesaft. Mixa ihop allt till en sås med stavmixer. Smaka av med salt.
  7. Toppa ugnsformen med koriander. Servera med jalapeño- och koriandersås.