Tacopanna med nötfärs, mozzarella, picklad jalapeño och rökt chilidressing
20-30

Tacopanna med nötfärs, mozzarella, picklad jalapeño och rökt chilidressing

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • svaveldioxid,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vatten
  • vitvinsvinäger
  • socker
  • neutral olja
  • salt
  • svartpeppar

Picklad rödlök och jalapeño

Rödlök
1 st
Jalapeño
1 st
Vatten
1 dl
Vitvinsvinäger
½ dl
Socker
3 msk

Tacopanna

Gul paprika
1 st
Neutral olja
Nötfärs
250 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Rökt chilikrydda
½ förp
Mexikansk grillkrydda (Svaveldioxid)
½ förp
Mozzarella (Mjölk, Laktos)
1 förp

Rökt chilidressing

Majonnäs (Ägg)
½ dl
Rökt chilikrydda
½ förp

Till servering

Tortillabröd (Vete)
½ förp
Koriander
10 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 894 kcal
  • Fett 53 g
  • Kolhydrater 59 g
  • Protein 45 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Om du inte har ett lock, täck med ett ark aluminiumfolie!

  1. Förberedelser: Strimla gul paprika. Skiva rödlök och jalapeño tunt. 
  2. Picklad rödlök och jalapeño: Koka upp vatten, vitvinsvinäger och socker i en kastrull. Ta från värmen och vänd ner rödlök och jalapeño. Låt dra tills servering.
  3. Tacopanna: Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek nötfärs på hög värme ca 4 min, tills det är genomstekt. Krydda med salt, lite nymald svartpeppar och rökt chilikrydda. Lägg över på en tallrik och spara pannan.
  4. Hetta upp lite mer olja i den använda stekpannan och fräs paprika ca 2 min, krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Lägg tillbaka färsen i pannan och krydda med mexikansk grillkrydda. Fördela mozzarella i mindre bitar ovanpå. Lägg på ett lock (se tips) och låt stå på låg värme tills osten smält. 
  5. Rökt chilidressing: Blanda majonnäs och rökt chilikrydda i en skål.
  6. Till servering: Grovhacka koriander. Värm tortillabröd några sekunder per sida i en torr, het stekpanna. Frys in resten av bröden!
  7. Servera tacopanna toppad med rökt chilidressing, picklad rödlök och jalapeño och koriander. Låt alla fylla sina egna tortillabröd!