Frijoles charros - Mexikansk böngryta med pulled pork och ris
25-35
Laktosfri
Utan gluten

Frijoles charros - Mexikansk böngryta med pulled pork och ris

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • vatten
  • salt
  • svartpeppar
  • smör

Böngryta, förberedelser

Vitlök
1 klyfta
Gul lök
½ st
Röd paprika
½-1 st
Grön chili
½-1 st
Koriander
10 g
Kidneybönor, (190 g)
1 förp
Pulled pork
1 förp

Böngryta

Neutral olja
1 tsk
Tomatpuré
1 förp
Krossade tomater
1 förp
Rökt chilikrydda
1 förp
Torkad oregano
1 förp
Three spices
½ påse
Köttbuljong
1 påse
Vatten
2 dl
Lime
½ st
Salt
Svartpeppar
Smör (Mjölk)
1 msk

Ris

Basmatiris
135 g

Till servering

Gul lök
½ st
Lime
½ st
Koriander
10 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 855 kcal
  • Fett 32 g
  • Kolhydrater 90 g
  • Protein 51 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Tänk på att färsk chili varierar i styrka, prova dig fram till önskad hetta.

  1. Böngryta, förberedelser: Hacka vitlök och all gul lök. Skär röd paprika i små tärningar. Finhacka grön chili (se tips!). Grovhacka koriander. Häll av och skölj kidneybönor. Dela pulled pork i ca 2x2 cm stora bitar.
  2. Böngryta: Hetta upp neutral olja i en rymlig stekgryta och fräs vitlök, hälften av löken, paprika och chili (efter egen smak) ca 3 min.
  3. Blanda ner tomatpuré och fräs ytterligare ca 1 min. Tillsätt krossade tomater, rökt chilikrydda (efter egen smak), torkad oregano, three spices, köttbuljong och vatten. Koka upp och sjud ca 10 min. Tillsätt kidneybönor och pulled pork och låt sjuda ytterligare ca 5 min, tills köttet är mjukt. 
  4. Ris: Koka basmatiris enligt anvisningen på förpackningen. 
  5. Böngryta: Smaka av grytan med lite salt, nymald svartpeppar och saft från halva limen. Blanda ner smör och den hackade koriandern.
  6. Till servering: Dela resten av limen i klyftor. 
  7. Servera Mexikansk böngryta med basmatiris och limeklyfta. Toppa med resten av den hackade löken och koriander.