Spaghetti all arrabbiata toppad med knaprigt bacon, ruccola och parmesan
30-40
Laktosfri

Spaghetti all arrabbiata toppad med knaprigt bacon, ruccola och parmesan

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vatten
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja
  • bakplåtspapper

Arrabbiatasås

Kons. körsbärstomater
1 förp
Cocktailtomater
125 g
Vatten
½ dl
Kycklingbuljong
1 påse
Chili flakes
½ tsk
Vitlök
1 klyfta
Salt
Svartpeppar

Ugnsrostad aubergine och bacon

Aubergine
1 st
Olivolja
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Tärnat bacon
1 förp
Bakplåtspapper
1 st

Till servering

Spaghetti (Vete)
200 g
Ruccola
30 g
Riven parmesan (Mjölk)
50 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 759 kcal
  • Fett 31 g
  • Kolhydrater 85 g
  • Protein 36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
  2. Arrabbiatasås: Lägg konserverade körsbärstomater, cocktailtomater, vatten, kycklingbuljong, chili flakes och pressad vitlök i en rymlig ugnsform. Ställ in formen i mitten av ugnen och tillaga ca 30 min. 
  3. Ugnsrostad aubergine och bacon: Skär aubergine i ca 3x3 cm stora bitar. Lägg bitarna på ena sidan av en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med olivolja, lite salt och nymald svartpeppar. Tillaga högt upp i ugnen ca 15 min.
  4. Ta ut plåten och lägg sedan tärnat bacon på den andra halvan. Tillaga ytterligare ca 15 min, tills baconet har fått fin färg. Blanda allt på plåten efter halva tillagningstiden. 
  5. Till servering: Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen.
  6. Arrabbiatasås: Ta ut formen och mosa allt lätt med en gaffel. Blanda väl med hälften av den rivna parmesanen och smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Blanda avhälld pasta med arrabbiatasåsen direkt i ugnsformen. 
  7. Lägg upp pastan i djupa tallrikar. Toppa med bacon, aubergine, ruccola och resten av den rivna parmesanen.