Majspanerad tofu med ugnsrostade rotfrukter, kikärtor och krämig dillsås
30-40
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan

Majspanerad tofu med ugnsrostade rotfrukter, kikärtor och krämig dillsås

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • svaveldioxid,
  • senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • neutral olja

Ugnsrostade rotfruker

Morötter
300 g
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Kikärtor
Olivolja
Salt
½ tsk
Svartpeppar

Dillsås

Kikärtor
Kikärtsspad 2 msk
Dill
20 g
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Neutral olja
2½ msk
Citron, (citronsaft)
½ st

Majspanerad tofu

Tofu (Sojabönor)
230 g
Rökt chilikrydda
1 tsk
Salt
½ tsk
Majsstärkelse
1 påse
Kikärtsspad
Majspanering
½ förp
Neutral olja

Till servering

Ruccola
30 g
Citron, (citronklyftor)
½ st
Näringsvärde per portion
  • Energi 741 kcal
  • Fett 37 g
  • Kolhydrater 72 g
  • Protein 31 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Förberedelser: Spara spadet när du häller av och sköljer kikärtor. Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet (spara skalet till servering). Halvera och krydda tofu med rökt chilikrydda och salt runt om.
  3. Ugnsrostade rotfruker: Skala och skär morötter i stavar. Klyfta potatis.
  4. Lägg allt på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med kikärtor (spara ½ dl till steg 5), lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min, tills rotfrukterna är klara och fått fin färg. Rör om efter halva tillagningstiden. 
  5. Dillsås: Lägg kikärtor, kikärtsspad, dijonsenap, dill, 1 tsk pressad citronsaft, salt och lite svartpeppar i en mixerbunke. Mixa ihop med stavmixer, tillsätt neutral olja under mixningen. 
  6. Majspanerad tofu: Lägg majsstärkelse på en tallrik. Lägg resten av kikärtsspadet i en skål. Lägg majspanering på en tallrik. Vänd tofu först i majsstärkelse, sedan i spadet och slutligen i panering. Stek tofun på medelvärme i en stekpanna med neutral olja tills den är frasig och gyllenbrun.
  7. Blanda citronskalet och ruccola med de ugnsrostade rotfrukterna. Klyfta resten av citronen.
  8. Servera majspanerad tofu med ugnsrostade rotfrukter, kikärtor, citronklyfta och dillsås.