Thaisallad med kålrabbi, vegetarisk färs, mynta och jordnötter
20-30
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan

Thaisallad med kålrabbi, vegetarisk färs, mynta och jordnötter

Ingredienser

Allergener
  • Jordnötter,
  • sojabönor

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • socker
  • neutral olja
  • vatten

Chilidressing

Lime
½ st
Röd chili
½-1 st
Vitlök
1 klyfta
Japansk soja (Sojabönor)
1 ½ msk
Socker
1 tsk

Kålrabbisallad

Kålrabbi
1 st
Morot
1 st
Mynta
20 g
Koriander
20 g
Hackade jordnötter (Jordnötter)
40 g

Thaifärs

Jasminris
135 g
Neutral olja
Vegetarisk färs
1 förp
Vatten
2 msk
Japansk soja (Sojabönor)
1 msk
Malen ingefära
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Näringsvärde per portion
  • Energi 689 kcal
  • Fett 30 g
  • Kolhydrater 75 g
  • Protein 30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Tänk på att chili varierar i styrka, smaka dig fram till lagom hetta!

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen. 
  2. Chilidressing: Tvätta limen i ljummet och finriv skalet. Finhacka röd chili. Lägg limeskal, pressad limesaft, chili, pressad vitlök, japansk soja och socker i en rymlig bunke. Rör om tills sockret löst sig. 
  3. Kålrabbisallad: Skala kålrabbi och morot. Strimla kålrabbi, morot och mynta mycket tunt. Grovhacka koriander. Spara lite mynta till servering. Lägg resten i bunken med chilidressing och blanda med kålrabbi och morot. 
  4. Thaifärs: Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna och stek vegetarisk färs ca 5 min, tills den fått fin färg. Tillsätt det kokta riset, vatten, japansk soja, malen ingefära och pressad vitlök. Stek ytterligare ca 1 min.
  5. Blanda thaifärs med kålrabbisallad på ett serveringsfat. Toppa med jordnötter och mynta.