Pasta med spenat- och citronpesto, grön sparris och pinjenötter
20-30
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Pasta med spenat- och citronpesto, grön sparris och pinjenötter

Ingredienser

Allergener
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • salt
  • svartpeppar

Spenat- och citronpesto

Citron
1 st
Pinjenötter
20 g
Babyspenat
30 g
Vitlök
½ klyfta
Neutral olja
2 msk
Salt
1 krm
Svartpeppar

Sparris och tomat

Grön sparris
1 knippe
Tomat
1 st
Vitlök
1 klyfta
Neutral olja
Salt
Svartpeppar

Tillbehör

Mezze maniche rigate (Vete)
200 g
Ruccola
30 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 591 kcal
  • Fett 22 g
  • Kolhydrater 78 g
  • Protein 21 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
  2. Spenat- och citronpesto: Skölj citron i ljummet vatten. Finriv det yttersta skalet och pressa saften (ca 2 tsk). Lägg allt i en mixerbunke tillsammans med pinjenötter, spenat, pressad vitlök, neutral olja, salt och nymald svartpeppar. Mixa ihop med stavmixer.
  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen (spara ca 1 dl av pastavattnet).
  4. Sparris och tomat: Skär bort den nedre träiga delen av sparrisen (ca 2cm), skär resten i grova bitar. Tärna tomat. Skala och hacka vitlök. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek sparris och vitlök ca 1 min. Tillsätt tomaten och stek ytterligare ca 1 min. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
  5. Blanda nykokt pasta med spenat- och citronpesto, späd med sparat pastavatten till önskad krämighet. Toppa pastan med sparris, tomat och ruccola. Servera direkt!