20-30
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Pasta med spenat- och citronpesto, grön sparris och pinjenötter
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- salt
- svartpeppar
Spenat- och citronpesto
Citron
1 st
Pinjenötter
20 g
Babyspenat
30 g
Vitlök
½ klyfta
Neutral olja
2 msk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Sparris och tomat
Grön sparris
1 knippe
Tomat
1 st
Vitlök
1 klyfta
Neutral olja
Salt
Svartpeppar
Tillbehör
Mezze maniche rigate (Vete)
200 g
Ruccola
30 g
Näringsvärde per portion
- Energi 591 kcal
- Fett 22 g
- Kolhydrater 78 g
- Protein 21 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
- Spenat- och citronpesto: Skölj citron i ljummet vatten. Finriv det yttersta skalet och pressa saften (ca 2 tsk). Lägg allt i en mixerbunke tillsammans med pinjenötter, spenat, pressad vitlök, neutral olja, salt och nymald svartpeppar. Mixa ihop med stavmixer.
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen (spara ca 1 dl av pastavattnet).
- Sparris och tomat: Skär bort den nedre träiga delen av sparrisen (ca 2cm), skär resten i grova bitar. Tärna tomat. Skala och hacka vitlök. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek sparris och vitlök ca 1 min. Tillsätt tomaten och stek ytterligare ca 1 min. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
- Blanda nykokt pasta med spenat- och citronpesto, späd med sparat pastavatten till önskad krämighet. Toppa pastan med sparris, tomat och ruccola. Servera direkt!