Kyckling i gräddig ajvarsås med sallad på gurka och fetaost
15-20

Kyckling i gräddig ajvarsås med sallad på gurka och fetaost

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • smör
  • vatten
  • salt
  • socker
  • svartpeppar

Bulgur

Bulgur (Vete)
125 g

Ajvarstekt kyckling

Minutfilé
300 g
Gul lök
1 st
Smör (Mjölk)
1 msk
Ajvar relish
1 förp
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl
Vatten
½ dl
Salt
½ tsk
Socker
1 krm
Svartpeppar

Gurka

Snackgurka
1 st
Rödlök
1 st
Fetaost (Mjölk)
50 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 607 kcal
  • Fett 25 g
  • Kolhydrater 48 g
  • Protein 48 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Bulgur: Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
  2. Ajvarstekt kyckling: Dela varje minutfilé en gång på längden. Klyfta gul lök. 
  3. Hetta upp smör i en stekgryta och stek kyckling på hög värme ca 2 min. Tillsätt lök och fräs ytterligare ca 1 min. Häll på ajvar, vispgrädde och vatten. Krydda med salt, socker och lite nymald svartpeppar. Låt puttra ca 5 min under lock. 
  4. Gurk- och fetaostsallad: Skär snackgurka i stora bitar. Skiva rödlök tunt. Lägg i en skål och blanda med lite olivolja, vitvinsvinäger och nymald svartpeppar. Smula fetaost över. 
  5. Servera ajvarstekt kyckling med bulgur och gurk- och fetaostsallad.