Svampyakiniku med ägg och sesamstekt broccoli
20-30
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt

Svampyakiniku med ägg och sesamstekt broccoli

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • sesamfrön,
  • ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vatten
  • socker
  • vitvinsvinäger
  • neutral olja
  • salt

Yakinikusås

Vatten
2 msk
Japansk soja (Sojabönor)
½ förp
Socker
1 msk
Vitvinsvinäger
2 tsk
Majsstärkelse
1 tsk

Sesamstekt broccoli

Broccoli
1 st
Neutral olja
1+1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Sesamfrön (Sesamfrön)
½ förp
Salt
2 krm

Svampyakiniku

Ingefära
1 bit
Champinjoner
200 g
Neutral olja
1 msk
Sesamfrön (Sesamfrön)
½ förp
Vitlök
1 klyfta
Chili flakes
½ tsk

Till servering

Jasminris
135 g
Ägg (Ägg)
2 st
Näringsvärde per portion
  • Energi 565 kcal
  • Fett 20 g
  • Kolhydrater 72 g
  • Protein 24 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Förberedelser: Skala och finriv ingefära. Skiva champinjoner tunt. Skär broccoli i buketter och skiva stammen tunt.
  3. Yakinikusås: Vispa ihop vatten, japansk soja, socker, vitvinsvinäger och majsstärkelse i en liten kastrull. Koka upp under omrörning och sjud i någon minut, tills såsen börjar tjockna. Ställ åt sidan.  
  4. Sesamstekt broccoli: Hetta upp neutral olja i en stekpanna. Stek broccoli, pressad vitlök, sesamfrön och salt ca 3 min. Lägg på ett fat.
  5. Torka ur den använda stekpannan och hetta upp lite mer neutral olja. Stek ägg ca 2 min, gulan får gärna vara lös. Lägg på ett fat.
  6. Svampyakiniku: Hetta upp neutral olja i den använda stekpannan. Stek champinjoner, riven ingefära, sesamfrön, pressad vitlök och chili flakes ca 3 min. Tillsätt yakinikusåsen till pannan. Smaka av med lite japansk soja och chili flakes.
  7. Servera svampyakiniku med jasminris, stekt ägg och sesamstekt broccoli.