Stekt fläskkotlett med rödbetssallad, fetaost och senapsdressing
15-20

Stekt fläskkotlett med rödbetssallad, fetaost och senapsdressing

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • svaveldioxid,
  • senap,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • svartpeppar
  • smör
  • vitvinsvinäger

Senapsdressing

Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
30 ml
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Flytande honung
1 tsk
Salt
1 krm

Stekt fläskkotlett

Fläskkotlett
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Smör (Mjölk)

Rödbetssallad

Matvete (Vete)
125 g
Kycklingbuljong
½ påse
Kokt rödbeta 250g
1 förp
Fetaost (Mjölk)
50 g
Vitvinsvinäger
1 msk
Svartpeppar
Babyspenat
30 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 637 kcal
  • Fett 24 g
  • Kolhydrater 59 g
  • Protein 45 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka matvete enligt anvisning på förpackningen, men byt ut salt mot kycklingbuljong.
  2. Förberedelser: Klyfta rödbetor. Smula fetaost.
  3. Senapsdressing: Lägg dijonsenap i en skål. Blanda med matyoghurt, honung och salt.
  4. Stekt fläskkotlett: Skär fläskkotlett i jämntjocka skivor. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp lite smör i en stekpanna. Stek köttet ca 2 min per sida, tills det är helt genomstekt. Låt köttet vila på ett fat, spara stekpannan.
  5. Rödbetssallad: Hetta upp den använda stekpannan. Stek rödbetorna på hög värme ca 2 min. Lägg upp nykokt matvete på ett fat. Blanda med rödbetor, vitvinsvinäger och babyspenat. Smaka av med lite nymald svartpeppar. Strö över fetaost.
  6. Servera stekt fläskkotlett med rödbetssallad och senapsdressing.