Frisk potatissallad med sparris, valnötter och kokt ägg
15-20
Vegetariskt

Frisk potatissallad med sparris, valnötter och kokt ägg

Ingredienser

Allergener
  • Ägg,
  • vete,
  • valnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar

Potatissallad

Småpotatis
400 g
Grön sparris
1 knippe
Ägg (Ägg)
2 st
Dill
10 g
Krutonger (Vete)
1 förp
Valnötter (Valnötter)
30 g

Citrondressing

Dill
10 g
Majonnäs (Ägg)
1 msk
Mild senap (Senap)
½ msk
Flytande honung
1 förp
Vitvinsvinäger
½ msk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 561 kcal
  • Fett 27 g
  • Kolhydrater 59 g
  • Protein 20 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Om du vill, halvera potatisen efter kokningen innan du blandar ner den i salladen!

  1. Potatissallad: Koka småpotatis mjuk i lättsaltat vatten. Skär bort den nedersta roten från sparrisen (ca 2 cm). Skär sedan i ca 3 cm långa stavar. Låt koka med potatisen de sista 2 min.
  2. Koka upp vatten i en kastrull. Lägg ner ägg och låt koka 7 min. Häll av och spola i kallt vatten. Skala och halvera.
  3. Citrondressing: Finhacka dill och lägg i en skål. Blanda med majonnäs, mild senap, honung, vitvinsvinäger, lite salt och nymald svartpeppar.
  4. Potatissallad: Blanda kokt potatis och sparris i skålen med citrondressing. 
  5. Servera potatissalladen toppad med ägghalvor, resten av dillen, krutonger och valnötter.