Bang bang ponzu chicken med sesamdressad gurka och sojamajonnäs
15-20
0,7 kg CO2e
Laktosfri

Bang bang ponzu chicken med sesamdressad gurka och sojamajonnäs

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • sesamfrön,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vatten
  • vitvinsvinäger
  • salt

Till servering

Jasminris
135 g
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp
Chili flakes

Bang bang chicken

Vatten
5 dl
Kycklingbuljong
1 påse
Kycklingfilé
300 g
Ponzu (Sojabönor, Vete)
1 förp
Japansk soja (Sojabönor)
1 msk

Sojamajonnäs

Majonnäs (Ägg)
½ dl
Japansk soja (Sojabönor)
½ msk

Gurksallad

Gurka
1 st
Rödlök
1 st
Sesamolja (Sesamfrön)
2 tsk
Vitvinsvinäger
2 tsk
Salt
1 krm
Näringsvärde per portion
  • Energi 736 kcal
  • Fett 29 g
  • Kolhydrater 72 g
  • Protein 46 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Bang bang chicken: Koka upp vatten och kycklingbuljong i en kastrull. Lägg ner kycklingfilé och låt sjuda på låg värme under lock ca 15 min, tills kycklingen är helt genomkokt. 
  3. Sojamajonnäs: Blanda majonnäs och japansk soja i en liten skål.
  4. Gurksallad: Tärna gurka och strimla rödlök. Lägg allt i en skål och blanda med sesamolja, vitvinsvinäger och salt.
  5. Bang bang chicken: Ta upp kycklingen och lägg på en skärbräda. Dra sönder kycklingen till remsor med hjälp av 2 gafflar. Blanda kyckling, ponzusås och japansk soja i en bunke.
  6. Servera bang bang ponzu chicken med jasminris, gurksallad och sojamajonnäs. Toppa med sesamfrö och chili flakes.