Halstrad lax med fransk potatissallad
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Fisk,
- svaveldioxid,
- senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- svartpeppar
- olivolja
- vitvinsvinäger
Potatissallad
Småpotatis
400 g
Rödlök
½ st
Sockerärtor
½ förp
Mixsallad
30 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Dressing
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
½ msk
Olivolja
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Flytande honung
1 förp
Halstrad lax
Laxfilé (Fisk)
2 st
Olivolja
½ msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Vill du grilla, tänd grillen!
- Potatissallad: Koka småpotatis mjuk i lättsaltat vatten. Häll av och låt kallna något.
- Dressing: Vispa ihop dijonsenap, olivolja, vitvinsvinäger och flytande honung i en salladsskål.
- Potatissallad: Skiva rödlök tunt och strimla sockerärtor. Dela potatis. Lägg allt i salladsskålen med dressingen.
- Halstrad lax: Pensla olivolja på laxfiléerna och krydda med salt och nymald svartpeppar. Grilla eller halstra fisken i en stekpanna ca 4 min per sida, tills den är klar.
- Blanda potatissalladen väl och krydda med salt och nymald svartpeppar, lägg upp på tallrikar. Servera med lax och mixsallad.