Halstrad lax med fransk potatissallad
20-30
Laktosfri
Utan gluten
8
Points®värde per portion

Halstrad lax med fransk potatissallad

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Fisk,
  • svaveldioxid,
  • senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja
  • vitvinsvinäger

Potatissallad

Småpotatis
400 g
Rödlök
½ st
Sockerärtor
½ förp
Mixsallad
30 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm

Dressing

Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
½ msk
Olivolja
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Flytande honung
1 förp

Halstrad lax

Laxfilé (Fisk)
2 st
Olivolja
½ msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Vill du grilla, tänd grillen!
  2. Potatissallad: Koka småpotatis mjuk i lättsaltat vatten. Häll av och låt kallna något.
  3. Dressing: Vispa ihop dijonsenap, olivolja, vitvinsvinäger och flytande honung i en salladsskål.
  4. Potatissallad: Skiva rödlök tunt och strimla sockerärtor. Dela potatis. Lägg allt i salladsskålen med dressingen. 
  5. Halstrad lax: Pensla olivolja på laxfiléerna och krydda med salt och nymald svartpeppar. Grilla eller halstra fisken i en stekpanna ca 4 min per sida, tills den är klar.
  6. Blanda potatissalladen väl och krydda med salt och nymald svartpeppar, lägg upp på tallrikar. Servera med lax och mixsallad.