Gratinerad grönsakslasagne med mixsallad
35-45
Vegetariskt
14
Points®värde per portion

Gratinerad grönsakslasagne med mixsallad

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • vatten
  • salt
  • svartpeppar
  • socker

Grönsakslasagne

Morot
2 st
Zucchini
1 st
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Neutral olja
1 tsk
Krossade tomater
1 förp
Vatten
½ dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Chili flakes
1 krm
Minifraiche (Mjölk, Laktos)
1 dl
Örtmix, 2 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Socker
1 tsk
Fetaost (Mjölk)
50 g
Tanelli hårdost, (20 g) (Mjölk, Laktos)
1 st
Lasagneplattor (Ägg, Vete)
125 g

Till servering

Mixsallad
30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

För att sänka Pointsvärdet går det bra att dela lasagnen i flera portioner.

  1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
  2. Förberedelser: Skala och grovriv morötter. Tärna zucchini smått. Hacka gul lök och vitlök. 
  3. Grönsakslasagne: Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna. Fräs gul lök och morötter ca 3 min. Tillsätt vitlöken och fräs ytterligare ca 30 sekunder. 
  4. Grönsakslasagne: Blanda ner zucchini, krossade tomater, vatten, grönsaksbuljong, chili flakes, mini fraiche, örtmix, salt, nymald svartpeppar och socker. Koka upp och sjud ca 10 min, tills grönsakerna mjuknat. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  5. Grönsakslasagne: Smula fetaost på en tallrik. Finriv Tanelli hårdost. Lägg samman lasagnen. Börja med lite grönsakssås i botten på en ugnsform (ca 15x20 cm). Lägg på lasagneplattor och varva sedan fetaost, grönsakssås och lasagneplattor. Avsluta med grönsakssås överst och strö över riven Tanelliost. 
  6. Grönsakslasagne: Sänk ugnstemperaturen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig). Ställ in lasagnen i mitten av ugnen och tillaga klart ca 20 min, täck med folie vid behov.
  7. Till servering: Har du tid, låt lasagnen vila ca 5 min innan servering. Servera med mixsallad.