Kycklingwok med cashewnötter och färsk ingefära
20-30
Laktosfri
Utan gluten
10
Points®värde per portion

Kycklingwok med cashewnötter och färsk ingefära

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • sesamfrön,
  • cashewnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vatten
  • neutral olja

Woksås

Ingefära
1 bit
Japansk soja (Sojabönor)
1½ msk
Lime, (limesaft)
1 st
Vitlök
1 klyfta
Chili flakes
2 krm
Sweet chilisås
1 msk
Sesamolja (Sesamfrön)
1 tsk
Vatten
½ dl

Kycklingwok

Gul lök
½ st
Röd paprika
1 st
Broccoli
1 st
Kycklinginnerfilé
280 g
Neutral olja
2 tsk
Cashewnötter (Cashewnötter)
20 g

Till servering

Fullkornsris
1 dl
Sweet chilisås
2 msk
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka fullkornsris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Woksås: Skala och finriv ingefära, ca 2 msk. Blanda ihop japansk soja, pressad limesaft från 1 lime, riven ingefära, finriven vitlök, chili flakes, sweet chilisås, sesamolja och vatten i en liten skål.
  3. Kycklingwok: Klyfta gul lök, skär röd paprika i bitar och skär broccoli i buketter och skiva stammen tunt. Skär kycklinginnerfiléerna i två delar.
  4. Hetta upp hälften av den neutrala oljan i en stekpanna eller wok och stek kycklingen ca 3 min. Krydda med salt och lägg åt sidan, spara stekpannan.
  5. Hetta upp resterande neutral olja i den använda stekpannan. Stek grönsakerna på hög värme så att de får lite färg, men behåller sin krispighet. Krydda med lite salt. Vänd ner kycklingen och häll på woksåsen. Stek ytterligare ca 2 min tills kycklingen är helt genomstekt.
  6. Rosta cashewnötter i en torr panna och blanda ner i woken. 
  7. Servera med nykokt fullkornsris och sweet chilisås.