Citronrisotto med broccolini och basilikadressade cocktailtomater
30-40
Utan gluten
Vegetariskt
14
Points®värde per portion

Citronrisotto med broccolini och basilikadressade cocktailtomater

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vatten
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Citronrisotto

Vatten
5 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
½ msk
Risottoris
150 g
Tanelliost, (20 g) (Mjölk, Laktos)
1 st
Citron, (citronsaft+skal)
1 st
Salt
Svartpeppar

Broccolini

Broccolini
1 förp
Olivolja
1 tsk
Salt

Cocktailtomater

Cocktailtomater
125 g
Basilikaolja
½ förp
Svartpeppar
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Risottobuljong: Koka upp vatten och grönsaksbuljong i en kastrull. Dra från värmen. 
  2. Citronrisotto: Finhacka schalottelök och vitlök. Hetta upp olivolja i en rymlig stekgryta. Fräs lök, vitlök och risottoris ca 1 min.
  3. Späd riset med buljongen, lite i taget. När det kokat in, tillsätt mer buljong och fortsätt så tills all buljong är slut eller riset känns mjukt, rör om då och då. Finriv tanelliost. 
  4. Cocktailtomater: Lägg cocktailtomater i en skål och blanda med basilikaolja. Krydda med lite nymald svartpeppar.
  5. Broccolini: Ansa broccolinin från eventuella träiga bitar där den är avskuren. Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Fräs broccolini ca 3 min, tills den mjuknat något. Krydda med lite salt. 
  6. Citronrisotto: Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda ner riven tanelliost till grytan. Smaka av med pressad citronsaft, lite salt och nymald svartpeppar.
  7. Servera risotto i djupa tallrikar med broccolini och cocktailtomater. Toppa med citronskal.