Hamburgare med bbq-sås och stekt lök
20-30
Laktosfri
17
Points®värde per portion

Hamburgare med bbq-sås och stekt lök

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • salt
  • vatten
  • svartpeppar

Stekt lök

Gul lök
2 st
Neutral olja
1 tsk
Salt
1½ krm
Vatten
2 msk

Hamburgare

Nötfärs
250 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
2 krm
Neutral olja
1 tsk

Till servering

Tomat
1 st
Isbergssallad
¼ st
Hamburgerbröd (Vete)
2 st
BBQ-sås
1 förp
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Om du väljer bort ena brödhalvan kan du dra bort 2 Points per portion.

  1. Stekt lök: Halvera gul lök och skär i skivor. Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna. Stek löken med salt ca 5 min, tills den har fått fin färg. Tillsätt vatten och låt koka in. Lägg upp på en tallrik och spara stekpannan.
  2. Hamburgare: Lägg nötfärs i en bunke och krydda med salt och nymald svartpeppar. Forma till 2 hamburgare.  
  3. Till servering: Skiva tomat. Strimla isbergssallad.
  4. Hamburgare: Hetta upp neutral olja i den sparade stekpannan. Stek burgarna ca 6 min per sida, tills de är helt genomstekta.
  5. Hetta upp en stekpanna och rosta hamburgerbröden med snittytan nedåt, tills de fått fin färg.
  6. Fyll hamburgerbröd med sallad, tomat, nystekta burgare, stekt lök och BBQ-sås.