Hamburgare med bbq-sås och stekt lök
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- salt
- vatten
- svartpeppar
Stekt lök
Gul lök
2 st
Neutral olja
1 tsk
Salt
1½ krm
Vatten
2 msk
Hamburgare
Nötfärs
250 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
2 krm
Neutral olja
1 tsk
Till servering
Tomat
1 st
Isbergssallad
¼ st
Hamburgerbröd (Vete)
2 st
BBQ-sås
1 förp
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Om du väljer bort ena brödhalvan kan du dra bort 2 Points per portion.
- Stekt lök: Halvera gul lök och skär i skivor. Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna. Stek löken med salt ca 5 min, tills den har fått fin färg. Tillsätt vatten och låt koka in. Lägg upp på en tallrik och spara stekpannan.
- Hamburgare: Lägg nötfärs i en bunke och krydda med salt och nymald svartpeppar. Forma till 2 hamburgare.
- Till servering: Skiva tomat. Strimla isbergssallad.
- Hamburgare: Hetta upp neutral olja i den sparade stekpannan. Stek burgarna ca 6 min per sida, tills de är helt genomstekta.
- Hetta upp en stekpanna och rosta hamburgerbröden med snittytan nedåt, tills de fått fin färg.
- Fyll hamburgerbröd med sallad, tomat, nystekta burgare, stekt lök och BBQ-sås.