Pastasallad med ajvardressing och timjanstekt kyckling
20-30
Laktosfri
10
Points®värde per portion

Pastasallad med ajvardressing och timjanstekt kyckling

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • svartpeppar
  • neutral olja
  • vatten

Pastasallad

Mezze maniche rigate (Vete)
125 g
Cocktailtomater
125 g
Rödlök
½ st
Rädisor
1 förp
Ruccola
30 g

Timjanstekt kyckling

Kycklingfilé
300 g
Torkad timjan
1 förp
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Neutral olja
1 tsk

Ajvardressing

Ajvar relish
1 förp
Vatten
1 msk
Flytande honung
1 förp
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Om du har, använda gärna en stektermometer (innertemp 72°C).

  1. Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
  2. Pasta: Koka mezze maniche rigate enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola kallt. 
  3. Timjanstekt kyckling: Krydda kycklingfilé med torkad timjan, salt och nymald svartpeppar. Hetta upp neutral olja i en stekpanna och stek kycklingen ca 3 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart mitt i ugnen ca 10 min, tills den är helt genomstekt.
  4. Ajvardressing: Lägg ajvar i en salladsskål. Blanda ner flytande honung, vatten, salt och nymald svartpeppar.
  5. Pastasallad: Halvera cocktailtomat. Strimla rödlök tunt. Kvarta rädisor. Lägg allt i salladsskålen med dressingen. Tillsätt avhälld pasta, blanda väl och smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Blanda ner ruccola vid servering.
  6. Skär stekt kycklingfilé i skivor. Lägg upp pastasallad i djupa tallrikar och toppa med timjanstekt kyckling.