Pizza caprese med prosciutto, ruccola och basilikaolja
20-30

Pizza caprese med prosciutto, ruccola och basilikaolja

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • salt

Pizza

Tomat
1 st
Pizzabotten (Vete)
2 st
Bakplåtspapper
2 st
Pizzasås
1 förp
Riven mozzarella (Mjölk, Laktos)
100 g
Salt

Topping

Mozzarella (Mjölk, Laktos)
1 förp
Basilikaolja
½ förp
Prosciutto
1 förp
Ruccola
30 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 929 kcal
  • Fett 38 g
  • Kolhydrater 93 g
  • Protein 52 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Förberedelse: Skär tomat i tunna skivor.
  3. Pizza: Bred ut pizzasås på pizzabottnarna. Fördela riven mozzarella och lägg ut tomatskivor. Krydda med lite salt och torkad oregano. 
  4. Lägg över pizzorna på 2 plåtar med bakplåtspapper. Grädda en plåt högst upp i ugnen och en plåt i mitten av ugnen. Byt plats på plåtarna efter halva tiden. Grädda totalt ca 7 min, eller tills pizzorna fått fin färg.
  5. Bryt små bitar av mozzarella. Ringla basilikaolja över pizzorna. Toppa med mozzarellabitar, prosciutto och ruccola. Servera direkt!