Torskfilé med äggsallad, dill, brynt smör och potatis
20-30
Laktosfri
Utan gluten

Torskfilé med äggsallad, dill, brynt smör och potatis

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • fisk,
  • ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • smör
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Potatis & brynt smör

Potatis
400 g
Smör (Mjölk)
25 g

Ugnsbakad torskfilé

Torskfilé (Fisk)
300 g
Olivolja
Salt
2 krm

Äggsallad

Ägg (Ägg)
2 st
Rödlök
⅓ st
Dill
10 g
Salt
Svartpeppar

Ljummen gurksallad

Rädisor
1 förp
Gurka
1 st
Dill
10 g
Smör (Mjölk)
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 504 kcal
  • Fett 20 g
  • Kolhydrater 41 g
  • Protein 41 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 140°C (varmluft) eller 150°C (vanlig).
  2. Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
  3. Äggsallad: Koka upp vatten i en liten kastrull. Lägg ner äggen och låt koka 9 min. Spola kallt.
  4. Ugnsbakad torskfilé: Skär torskfilé i portionsbitar. Lägg i en ugnsform och ringla över lite olivolja. Krydda med salt. Tillaga mitt i ugnen 12-16 min (beroende på fiskens tjocklek).
  5. Äggsallad: Skala äggen och skär i små bitar. Finhacka rödlök och dill. Blanda ihop allt i en skål. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  6. Brynt smör: Hetta upp smör i en liten kastrull. När smöret "tystnar" börjar det att brynas, vispa då hela tiden. När det har en gyllenbrun färg är det klart.
  7. Ljummen gurksallad: Halvera rädisor. Skala och skär gurkan i grova bitar. Grovhacka dill. Hetta upp lite smör i en stekpanna och fräs gurka och rädisor ca 30 sekunder. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Blanda ner dill vid servering.
  8. Toppa den ugnsbakade torskfilén med äggsallad och brynt smör. Servera med nykokt potatis och ljummen gurksallad.