Asiatiska fläskfärsbiffar med röd curry, sojastekt blomkål och koriander
30-40
Laktosfri

Asiatiska fläskfärsbiffar med röd curry, sojastekt blomkål och koriander

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • äggula
  • salt
  • neutral olja
  • vatten
  • socker

Fläskfärsbiffar

Bananschalottenlök
1 st
Lime
1 st
Äggula (Ägg)
1 st
Röd currypasta
1 msk
Fläskfärs
250 g
Ströbröd (Vete)
1½ msk
Vitlök
2 klyfta
Salt
1 krm
Neutral olja

Limesky

Limesaft
Vatten
2 dl
Japansk soja (Sojabönor)
⅓ förp
Majsstärkelse
1 tsk
Socker
½ tsk

Sojastekt blomkål

Blomkål
½ st
Neutral olja
Japansk soja (Sojabönor)
⅓ förp

Till servering

Basmatiris
135 g
Koriander
20 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 717 kcal
  • Fett 29 g
  • Kolhydrater 80 g
  • Protein 34 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
  2. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
  3. Fläskfärsbiffar: Finhacka bananschalottenlök. Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg limeskal, ägg och röd currypasta i en bunke och vispa samman. Tillsätt fläskfärs, lök, ströbröd, pressad vitlök och lite salt. Låt vila ca 5 min. Forma färsen till två jämnstora biffar.
  4. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och bryn biffarna ca 2 min per sida. Lägg i en ugnsform och tillaga mitt i ugnen ca 15 min, tills biffarna är helt genomstekta. Spara stekpannan. 
  5. Limesky: Pressa saft från den använda limen i en bunke. Blanda med vatten, japansk soja, majsstärkelse och socker. Häll blandningen i den använda stekpannan och sjud under omrörning tills skyn tjocknat något, ca 5 min. 
  6. Sojastekt blomkål: Skär blomkål i små buketter. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Fräs blomkål ca 4 min. Tillsätt japansk soja och fräs ytterligare 2 min.
  7. Grovhacka koriander. Servera asiatiska fläskfärsbiffar med limesky, sojastekt blomkål och nykokt basmatiris. Toppa med koriander.