Rostad tomatsoppa med varmt mozzarellabröd och olivtopping
25-35
Vegetariskt

Rostad tomatsoppa med varmt mozzarellabröd och olivtopping

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • vatten
  • socker
  • salt
  • svartpeppar
  • rödvinsvinäger

Rostad tomatsoppa

Tomat
2 st
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vatten
2 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Socker
½ tsk
Torkad oregano
2 tsk
Torkad timjan
½ tsk
Chili flakes
Salt
Svartpeppar

Mozzarellabröd

Tomatpuré
1 förp
Vatten
1 tsk
Olivolja
1 msk
Torkad oregano
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Ruccola
15 g
Mozzarella (Mjölk, Laktos)
1 förp
Surdegsbaguette (Vete)
1 st

Olivtopping

Ruccola
15 g
Snacksoliver
1 förp
Olivolja
½ tsk
Rödvinsvinäger
½ tsk
Näringsvärde per portion
  • Energi 728 kcal
  • Fett 31 g
  • Kolhydrater 86 g
  • Protein 27 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Rostad tomatsoppa: Dela tomater och lägg med skalsidan upp i en ugnsform. Skiva gul lök och skala vitlök. Lägg löken och vitlöken bredvid tomaterna och blanda med lite olivolja. Rosta i ugnen ca 15 min. 
  3. Lägg konserverade körsbärstomater i en rymlig kastrull och tillsätt vatten, grönsaksbuljong,, socker, torkad oregano och torkad timjan. Koka ca 5 min. Tillsätt de rostade grönsakerna och eventuell vätska från ugnsformen. Koka ytterligare ca 5 min. Mixa slät med stavmixer och smaka av med chili flakes, salt och rikligt med nymald svartpeppar.
  4. MozzarellabrödLägg tomatpuré i en bunke och blanda ner vatten, olivolja, torkad oregano, salt och nymald svartpeppar. Finhacka ruccola och skär mozzarella i tärningar. Blanda ner i bunken. Lägg surdegsbaguette i en ugnsform och skär ett snitt uppifrån och ned, men inte helt igenom. Fyll baguetten med mozzarellablandningen och baka i ugnen ca 10 min. 
  5. Olivtopping: Grovhacka ruccola och skiva snacksoliver. Lägg i en liten skål och blanda ner olivolja och rödvinsvinäger.
  6. Skär det varma mozzarellabrödet i bitar och servera till rostad tomatsoppa med olivtopping.