Salviakryddade kalkonfärsbiffar med patatas bravas, vitlökssås och mixsallad
30-40

Salviakryddade kalkonfärsbiffar med patatas bravas, vitlökssås och mixsallad

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • socker
  • vatten
  • mjölk
  • svartpeppar
  • rödvinsvinäger

Patatas bravas

Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt

Vitlöksyoghurt

Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
½ klyfta
Salt
1 krm

Tomatsås

Tomat
2 st
Gul lök
½ st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
1 förp
Paprikapulver
2 tsk
Chili flakes
½ tsk
Salt
1 krm
Socker
1 krm
Vatten
½ dl

Salviakryddade kalkonfärsbiffar

Ströbröd (Vete)
½ förp
Mjölk (Mjölk)
3 msk
Kalkonfärs
300 g
Torkad salvia
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja

Sallad

Mixsallad
30 g
Rödvinsvinäger
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 609 kcal
  • Fett 28 g
  • Kolhydrater 52 g
  • Protein 37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Patatas bravas: Skär potatis i små tärningar (ca 1x1 cm). Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 20 min.
  3. Vitlöksyoghurt: Blanda matyoghurt, pressad vitlök och salt i en liten skål.
  4. Tomatsås: Tärna tomat och finhacka gul lök. Fräs allt i en liten kastrull med lite olivolja tillsammans med pressad vitlök, ca 2 min. Tillsätt tomatpuré och paprikapulver, fräs ytterligare ca 1 min. Blanda ner chili flakes, salt, socker och vatten. Låt sjuda på låg värme ca 15 min. Smaka av med lite salt.
  5. Salviakryddade kalkonfärsbiffar: Blanda ströbröd och mjölk i en bunke. Blanda ner kalkonfärs, torkad salvia, salt och nymald svartpeppar. Forma färsen till 2 biffar. Stek i en stekpanna med lite olivolja ca 5 min per sida, tills biffarna är helt genomstekta.
  6. Sallad: Lägg upp mixsallad på en tallrik. Blanda med lite rödvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar.
  7. Blanda ihop den rostade potatisen med tomatsåsen. Servera med kalkonfärsbiffar, vitlöksyoghurt och sallad.