Stekt torskfilé med gröna ärtor och äppel- och currysås
20-30
Utan gluten

Stekt torskfilé med gröna ärtor och äppel- och currysås

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • fisk,
  • ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vitvinsvinäger
  • salt
  • smör
  • vatten

Äppel- och currysås

Grönt äpple
1 st
Vitvinsvinäger
1 tsk
Flytande honung
1 förp
Curry
1 förp
Majonnäs (Ägg)
½ dl
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Salt
1 krm

Torskfilé

Torskfilé (Fisk)
300 g
Salt
Smör (Mjölk)

Gröna ärtor

Gröna ärtor
1 förp
Vatten
1 dl
Smör (Mjölk)
Salt

Till servering

Potatis
400 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 611 kcal
  • Fett 28 g
  • Kolhydrater 52 g
  • Protein 37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Äppel- och currysås: Tärna grönt äpple smått och lägg i en skål. Blanda ner vitvinsvinäger, flytande honung, curry, majonnäs, matyoghurt och salt. 
  3. Torskfilé: Skär torskfilé i portionsbitar och krydda med lite salt. Hetta upp lite smör i en stekpanna och stek fisken ca 2 min per sida, tills den är klar.
  4. Gröna ärtor: Koka upp vatten, smör och lite salt i en kastrull. Tillsätt gröna ärtor och koka ca 1 min, tills de är varma. Häll bort vattnet.
  5. Servera smörstekt torsk med äppel- och currysås, gröna ärtor och kokt potatis.