Pasta med salsiccia, tomat och parmesan
20-30
Laktosfri

Pasta med salsiccia, tomat och parmesan

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • svaveldioxid,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • vitvinsvinäger
  • vatten
  • socker
  • salt
  • svartpeppar

Till servering

Mezze maniche rigate (Vete)
200 g
Tomat
2 st
Snackgurka
1 st
Ruccola
30 g
Riven parmesan (Mjölk)
25 g

Salsicciagryta

Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
½ msk
Salsicciafärs (Svaveldioxid)
200 g
Tomatpuré
½ förp
Vitvinsvinäger
1 tsk
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vatten
1 dl
Socker
2 krm
Torkad oregano
2 tsk
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 726 kcal
  • Fett 24 g
  • Kolhydrater 91 g
  • Protein 37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Till servering: Koka mezze maniche rigate enligt anvisning på förpackningen.
  2. Salsicciagryta: Finhacka gul lök och vitlök. Hetta upp olivolja i en stekpanna och bryn salsicciafärs ca 2 min. Hacka sönder färsen med en stekspade. Tillsätt lök och vitlök. Fräs ytterligare ca 2 min.  
  3. Rör ner tomatpuré, vitvinsvinäger, konserverade körsbärstomater, vatten, socker, torkad oregano och lite nymald svartpeppar. Sjud ca 5 min. Smaka av med salt.
  4. Servering: Tärna tomat och snackgurka. Lägg upp tomat, gurka och ruccola i separata skålar. Häll av pastan och blanda med salsicciagryta. Servera med grönsaker och riven parmesanost.