Pankopanerad kyckling med ugnsrostade rotfrukter och persiljesås
30-40

Pankopanerad kyckling med ugnsrostade rotfrukter och persiljesås

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • smör
  • vetemjöl
  • mjölk
  • ägg

Ugnsrostade rotfrukter

Potatis
400 g
Morot
2 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
1 krm
Svartpeppar
Bladpersilja
10 g

Persiljesås

Citron
1 st
Bladpersilja
10 g
Smör (Mjölk)
Vetemjöl (Vete)
1 tsk
Mjölk (Mjölk)
1 dl
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
1 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Salt
Svartpeppar

Pankopanerad kyckling

Vetemjöl (Ägg)
½ dl
Panko (Vete)
1 dl
Ägg (Ägg)
1 st
Minutfilé
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Smör (Mjölk)

Tillbehör

Tomat
2 st
Näringsvärde per portion
  • Energi 752 kcal
  • Fett 35 g
  • Kolhydrater 64 g
  • Protein 46 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Ugnsrostade rotfrukter: Klyfta potatis och skär morötter i grova bitar. Lägg allt på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 20 min, tills potatisen är klar.
  3. Persiljesås: Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Finhacka bladpersilja. Smält smör i en kastrull. Blanda ner vetemjöl. Vispa ner mjölk, vispgrädde och kycklingbuljong. Sjud såsen ca 5 min på svag värme. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Vänd ner rivet citronskal och persilja. Håll såsen varm till servering.
  4. Pankopanerad kyckling: Ta fram tre djupa tallrikar. Häll upp vetemjöl i den första, panko i den andra och vispa upp ägg i den tredje. 
  5. Krydda minutfilé med salt och lite nymald svartpeppar. Vänd kycklingen först i mjöl, sedan i ägg och sist i panko.
  6. Hetta upp lite smör i en stekpanna och stek kycklingen ca 3 min per sida, tills den är helt genomstekt. 
  7. Klyfta den använda citronen. Dela tomater i bitar. Grovhacka bladpersilja och blanda med de rostade rotfrukterna.
  8. Servera pankopanerad kyckling med ugnsrostade rotfrukter, persiljesås, tomater och citronklyfta.