Ugnsstekt lax med ponzubroccoli och sesamfrön
20-30
0,8 kg CO2e
Laktosfri

Ugnsstekt lax med ponzubroccoli och sesamfrön

Ingredienser

Allergener
  • Fisk,
  • sojabönor,
  • sesamfrön,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • svartpeppar

Ugnsstekt lax

Laxfilé (Fisk)
2 st
Salt
2 krm
Svartpeppar

Ponzubroccoli

Broccoli
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Ponzu (Sojabönor, Vete)
1 förp
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp

Till servering

Jasminris
135 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 662 kcal
  • Fett 26 g
  • Kolhydrater 67 g
  • Protein 41 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Rosta gärna sesamfröna hastigt i en torr och het stekpanna för en nötigare smak!

  1. Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
  2. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen. 
  3. Ugnsstekt lax: Lägg laxfilé i en ugnsform och krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen ca 12 min, tills laxen är klar. 
  4. Ponzubroccoli: Skär broccoli i små buketter och skiva stammen tunt. Skiva bananschalottenlök tunt. Koka broccoli i lättsaltat vatten ca 3 min. Häll av broccoli och blanda med lök, ponzusås och sesamfrön (se tips!).
  5. Servera ugnsstekt lax med jasminris och ponzubroccoli.