Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- rödvinsvinäger
- svartpeppar
- salt
Till servering
Mezze maniche rigate (Vete)
200 g
Pinjenötter
20 g
Ruccola
30 g
Pesto pomodoro
Fetaost (Mjölk, Laktos)
100 g
Soltorkade tomater
½ burk
Pinjenötter
20 g
Olivolja
Rödvinsvinäger
1 tsk
Svartpeppar
Grönsaker
Gul lök
1 st
Zucchini
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Salt
1 krm
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
- Energi 746 kcal
- Fett 34 g
- Kolhydrater 83 g
- Protein 28 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Spara gärna oljan från de soltorkade tomaterna och använd i receptet!
- Till servering: Koka mezze maniche rigate enligt anvisning på förpackningen. Spara ½ dl pastavatten till punkt 5.
- Rosta alla pinjenötter i en torr och het stekpanna ca 2 min. Lägg i en skål. Spara pannan.
- Pesto pomodoro: Smula fetaost. Grovhacka soltorkade tomater. Lägg allt i en mixerbunke och tillsätt pinjenötter, lite olivolja (se tips!), rödvinsvinäger och lite nymald svartpeppar. Mixa slätt.
- Grönsaker: Finhacka gul lök. Tärna zucchini i cm-stora bitar. Skiva vitlök tunt. Hetta upp lite olivolja i den använda stekpannan och fräs grönsakerna på hög värme ca 4 min, tills de fått fin färg. Smaka av med salt.
- Blanda kokt pasta med sparat pastavatten och pesto pomodoro. Vänd ner grönsakerna. Servera pastan med pinjenötter och ruccola.