Souvlakibiffar med grekisk olivsallad, citron, persilja och parmesanpotatis
20-30

Souvlakibiffar med grekisk olivsallad, citron, persilja och parmesanpotatis

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • salt
  • olivolja
  • mjölk
  • rödvinsvinäger

Ört- och parmesanpotatis

Potatis
400 g
Bakplåtspapper
Salt
Olivolja
Bladpersilja
10 g
Parmesanost (Mjölk)
1 bit
Torkad oregano
Chili flakes

Souvlakibiffar

Citron
1 st
Bladpersilja
10 g
Vitlök
1 klyfta
Ströbröd (Vete)
2 msk
Mjölk (Mjölk)
½ dl
Salt
½ tsk
Blandfärs
250 g

Grekisk olivsallad

Snackgurka
1 st
Tomat
1 st
Rödlök
1 st
Snacksoliver
1 förp
Torkad oregano
1 tsk
Olivolja
Rödvinsvinäger
Salt

Till servering

Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Näringsvärde per portion
  • Energi 756 kcal
  • Fett 46 g
  • Kolhydrater 51 g
  • Protein 34 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Ört- och parmesanpotatis: Skär potatis i små klyftor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och blanda med olivolja och salt. Rosta i övre delen av ugnen ca 15 min. Finhacka bladpersilja och finriv parmesanost. Blanda den rostade potatisen med persilja, parmesan, torkad oregano och chili flakes efter smak. Rosta allt ytterligare ca 5 min.
  3. Souvlakibiffar: Tvätta citronen och finriv det yttersta skalet. Finhacka bladpersilja. Lägg allt i en rymlig bunke tillsammans med pressad vitlök, ströbröd, mjölk och salt. Blanda ner blandfärs och forma smeten till 2 biffar.
  4. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek biffarna ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart i nedre delen av ugnen ca 10 min, tills biffarna är genomstekta.
  5. Grekisk olivsallad: Skala snackgurkan och skär i grova bitar. Skär tomat i mindre bitar och strimla rödlök. Lägg allt i en rymlig skål tillsammans med oliver. Blanda med lite olivolja, rödvinsvinäger, salt och torkad oregano.
  6. Klyfta den använda citronen. Servera souvlakibiffar med ört- och parmesanpotatis, grekisk olivsallad, matyoghurt och citronklyfta.