20-30
Laktosfri
Utan gluten
Fläskkotlett i spansk tomatsås med aioli, parmesanrostad potatis och grillad sallad
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
- socker
Parmesanpotatis
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Parmesanost (Mjölk)
1 bit
Salt
2 krm
Rökt paprikapulver
½ förp
Potatis
400 g
Aioli
Majonnäs (Ägg)
½ dl
Vitlök
½ klyfta
Salt
½ krm
Fläskkotlett i tomatsås
Tomat
1 st
Fläskkotlett
300 g
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Salt
Svartpeppar
Tomatpuré
1 förp
Vatten
2 dl
Socker
½ tsk
Rökt paprikapulver
½ förp
Grillad sallad
Isbergssallad
1 st
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
- Energi 649 kcal
- Fett 34 g
- Kolhydrater 45 g
- Protein 40 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Parmesanpotatis: Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt och smörj in med olivolja. Finriv parmesanost. Strö riven parmesan, salt och rökt paprikapulver jämnt över bakplåtspappret. Halvera potatis. Lägg potatisen sida vid sida med snittytan ned mot ostblandningen. Tillaga i nedre delen av ugnen ca 20-25 min, tills potatisen är mjuk.
- Aioli: Blanda majonnäs, pressad vitlök och salt i en liten skål.
- Fläskkotlett i tomatsås: Tärna tomat. Skär fläskkotlett i två skivor och krydda runtom med ½ tsk salt och nymald svartpeppar.
- Fläskkotlett i tomatsås: Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Stek köttet ca 2 min per sida. Lägg över köttet på en tallrik, men låt stekpannan stå. Tillsätt tärnad tomat och pressad vitlök till stekpannan, fräs ca 1 min. Blanda ner tomatpurè, vatten, rökt paprikapulver, 1 krm salt och socker. Låt sjuda ca 1-2 min. Lägg tillbaka fläskkotletterna och låt sjuda ca 5 min, eller tills köttet är helt genomstekt.
- Grillad isbergssallad: Skär isbergssallad i fyra klyftor. Hetta upp en grillpanna eller stekpanna. Grilla eller stek isbergssalladen på hög värme ca ½ min per snittyta. Lägg upp på ett fat och krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
- Servera fläskkotlett i tomatsås med parmesanpotatis, grillad sallad och aioli.