Chicken korma med rostad mandel, picklad gurka och basmatiris
20-30
Utan gluten

Chicken korma med rostad mandel, picklad gurka och basmatiris

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • senap,
  • mandel

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • vatten
  • salt
  • socker
  • ättiksprit (12%)

Chicken korma

Gul lök
1 st
Kycklingfilé
300 g
Neutral olja
Kormasås (Senap, Mandel)
1 förp
Vitlök
1 klyfta
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl
Vatten
1½ dl
Salt
Chili flakes

Picklad gurka

Socker
2 msk
Ättiksprit (12%)
1 msk
Vatten
3 msk
Gurka
1 st

Till servering

Basmatiris
135 g
Mandelspån (Mandel)
25 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 740 kcal
  • Fett 26 g
  • Kolhydrater 79 g
  • Protein 47 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
  2. FörberedelserStrimla gul lök. Dela kycklingfilé i mindre bitar.
  3. Chicken korma: Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta. Fräs kyckling ca 4 min. Tillsätt gul lök och fräs ytterligare ca 3 min. Blanda ner kormasås och pressad vitlök under omrörning. Rör ner vispgrädde och vatten. Koka upp och sjud ca 5 min, smaka av med lite salt och chili flakes (efter egen smak).
  4. Picklad gurka: Blanda socker, ättika och vatten i en skål. Rör tills sockret löst sig. Skär gurka i mindre bitar och blanda ner i lagen. 
  5. Hetta upp en torr stekpanna och rosta mandelspån.
  6. Servera chicken korma med nykokt ris och picklad gurka. Toppa med mandelspån.