Aubergine i tomatsås med gremolatabönor och rosmarinrostad potatis
30-40
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Aubergine i tomatsås med gremolatabönor och rosmarinrostad potatis

Ingredienser

Allergener
  • Havre,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • olivolja
  • socker
  • svartpeppar
  • vetemjöl
  • bakplåtspapper

Aubergine i tomatsås

Aubergine
1 st
Salt
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Torkad rosmarin
1 tsk
Fänkålsfrö
1 förp
Tomatpuré
½ förp
Krossade tomater
1 förp
Grönsaksbuljong
1 påse
Socker
½ tsk
Svartpeppar
Vetemjöl (Vete)
1 dl

Rosmarinrostad potatis

Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Torkad rosmarin
1 tsk

Gremolatabönor

Små vita bönor
1 förp
Bladpersilja
20 g
Citron
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
1 msk
Salt
Svartpeppar

Till servering

Imat fraiche (Havre)
1 dl
Mixsallad
30 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 654 kcal
  • Fett 24 g
  • Kolhydrater 92 g
  • Protein 19 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Förberedelse aubergine i tomatsås: Skär aubergine i ca 2 cm tjocka skivor och krydda snittytorna med lite salt. Låt dra i minst 10 min. Finhacka gul lök och vitlök. Hetta upp rikligt med olivolja i en kastrull och fräs lök, vitlök, torkad rosmarin och fänkålsfrön ca 2 min. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, smulad grönsaksbuljong, socker och nymald svartpeppar. Koka minst 5 min.
  3. Rosmarinrostad potatis: Skär potatis i ca 2 cm tjocka skivor. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja, lite salt och torkad rosmarin. Tillaga i mitten av ugnen ca 25 min, tills potatisen är klar och fått fin färg.
  4. Aubergine i tomatsås: Lägg vetemjöl på en tallrik. Torka auberginen med lite hushållspapper och vänd i vetemjöl. Hetta upp rikligt med olivolja i en stekpanna och bryn auberginen ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsfast form och häll över den varma tomatsåsen. Tillaga i nedre delen av ugnen ca 10 min.
  5. Gremolatabönor: Häll av och skölj små vita bönor. Grovhacka bladpersilja. Lägg allt i en skål. Tvätta citron i ljummet vatten. Finriv citronskal och vitlök. Pressa saft från halva citronen. Blanda ner i skålen tillsammans med olivolja, salt och nymald svartpeppar.
  6. Servering: Servera aubergine i tomatsås med rosmarinrostad potatis, gremolatabönor, salladsmix och imat fraiche.