Kinesisk wok med fläskfärs, pak choy och sesamfrön
15-20
Laktosfri

Kinesisk wok med fläskfärs, pak choy och sesamfrön

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • sesamfrön,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • salt
  • socker
  • vatten

Wok

Grön chili
½ st
Pak choy
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Neutral olja
Fläskfärs
250 g
Malen ingefära
½ tsk
Salt
Vitlök
1 klyfta
Lime
1 st
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
1 msk
Socker
1 ½ tsk
Majsstärkelse
½ msk
Vatten
1 dl

Till servering

Jasminris
135 g
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp
Snackgurka
1 st
Näringsvärde per portion
  • Energi 671 kcal
  • Fett 29 g
  • Kolhydrater 72 g
  • Protein 30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen. 
  2. Wok: Strimla grön chili tunt. Strimla pak choy grovt. Klyfta bananschalottenlök. 
  3. Hetta upp neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna och fräs fläskfärs ca 4 min, krydda med lite salt och malen ingefära. Tillsätt pressad vitlök, lök, chili (spara lite till servering) och pak choy. Fräs ytterligare ca 2 min, tills färsen är helt genomstekt.
  4. Tillsätt pressad limesaft, kinesisk soja och socker. Blanda ut majsstärkelse med vatten och rör ner i pannan. Koka ihop ca 2 min. 
  5. Dela gurka i bitar. Toppa woken med sesamfrön och resten av den strimlade chilin. Servera med jasminris och gurka.