Sydamerikansk fiskburgare med clariasfärs i salladsblad med rostad sötpotatis
15-20
Laktosfri
Utan gluten

Sydamerikansk fiskburgare med clariasfärs i salladsblad med rostad sötpotatis

Ingredienser

Allergener
  • Fisk,
  • ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • vatten
  • socker
  • vitvinsvinäger
  • ägg

Rostad sötpotatis

Sötpotatis
2 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
1 tsk
Salt
2 krm

Picklad rödlök

Rödlök
1 st
Vatten
2 msk
Socker
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk

Korianderdressing

Tomat
1 st
Vitlök
1 klyfta
Koriander
10 g
Lime
½ st
Olivolja
1 msk
Salt
1 krm

Fiskburgare

Koriander
10 g
Clariasfärs (Fisk)
250 g
Ägg (Ägg)
1 st
Majspanering
½ förp
Vitlök
1 klyfta
Lime
½ st
Salt
½ tsk

Till servering

Isbergssallad
½ st
Näringsvärde per portion
  • Energi 630 kcal
  • Fett 20 g
  • Kolhydrater 81 g
  • Protein 33 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

För snabbare tillagningstid - servera rödlöken som den är!

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). 
  2. Rostad sötpotatis: Klyfta sötpotatis. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 15 min.
  3. Picklad rödlök: Skiva rödlök tunt (se tips!). Koka upp vatten, socker och vitvinsvinäger i en kastrull. Rör ner löken i den varma lagen och ta från värmen. Låt stå tills servering. 
  4. Korianderdressing: Kvarta tomat. Skiva vitlök. Lägg allt i en mixerbunke och tillsätt koriander, pressad limesaft, olivolja och salt. Mixa med stavmixer.
  5. Fiskburgare: Finhacka koriander och lägg i en bunke. Tillsätt clariasfärs, ägg, majspanering, pressad vitlök, pressad saft från lime och salt i en bunke. Blanda väl och forma till 2 stora bugare, eller 4 små biffar.
  6. Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Stek burgarna på medelvärme ca 4 min per sida, tills de är helt genomstekta.
  7. Plocka blad från isbergssallad. Fyll bladen med fiskburgare, lite korianderdressing och picklad rödlök. Servera med rostad sötpotatis.