Teriyakiwok med risnudlar och krispig tofu
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- sesamfrön,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- ägg
Krispig tofu
Tofu (Sojabönor)
230 g
Majsstärkelse
1 påse
Paprikapulver
½ msk
Chili flakes
2 krm
Salt
½ tsk
Sesamolja (Sesamfrön)
1 tsk
Wok
Broccoli
1 st
Morot
1 st
Rödlök
1 st
Sesamolja (Sesamfrön)
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Ägg (Ägg)
1 st
Till servering
Risnudlar, (100 g)
½ förp
Teriyakisås (Sojabönor, Sesamfrön, Vete)
1 förp
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola kallt.
- Wok: Dela broccoli i små buketter och strimla stammen tunt. Skala och skär morötter i tunna strimlor. Strimla rödlök.
- Krispig tofu: Skiva tofu och pressa ut vätska mellan två hushållspapper. Smula sedan i mindre bitar och lägg i en plastpåse. Blanda ihop majsstärkelse med paprikapulver, chili flakes och salt. Häll över i påsen med tofu, förslut och skaka runt så att all tofu täcks.
- Hetta upp sesamolja i en rymlig stekpanna. Stek tofun på hög värme tills den har fått fin färg och är krispig, ca 8 min (låt tofun få färg innan den vänds runt). Lägg upp på ett fat och spara stekpannan.
- Wok: Hetta upp sesamolja i den använda stekpannan. Woka broccoli, morot och rödlök tills de har fått fin färg, ca 4 min. Tillsätt pressad vitlök.
- Lägg tillbaka tofun i pannan, gör lite plats i bottnen och knäck i ägg. Häll på teriyakisåsen och nudlarna och blanda runt allt tills äggen stelnat och allt är varmt, ca 2 min.
- Servera teriyakiwok med risnudlar och krispig tofu i djupa tallrikar.