Kycklinggratäng med sweet chili och lime
30-40
9
Points®värde per portion

Kycklinggratäng med sweet chili och lime

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • sojabönor,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • svartpeppar
  • neutral olja

Kycklinggratäng

Basmatiris
1 dl
Kycklingfilé
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
2 krm
Neutral olja
1 tsk
Milda mat 4% (Mjölk, Laktos)
1¼ dl
Sweet chilisås, (37,5 ml)
½ förp
Vitlök
1 klyfta
Lime, (limesaft)
½ st
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
1 tsk

Blandsallad

Majs, (160 g)
1 förp
Röd paprika
1 st
Rödlök
½ st
Lime, (limesaft)
½ st
Salt
Mixsallad
30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
  2. Kycklinggratäng: Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen. Lägg över i en ugnsform.
  3. Skär kycklingfilé i mindre bitar, ca 3x3 cm. Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna. Stek kycklingbitarna runt om, krydda med salt och nymald svartpeppar. Lägg över kycklingbitarna på riset i ugnsformen.
  4. Blanda ihop Milda mat, sweet chilisås, pressad vitlök, pressad limesaft och kinesisk soja i en liten skål. Häll blandningen över kycklingen. Tillaga i mitten av ugnen ca 15 min, tills kycklingen är genomstekt.
  5. Blandsallad: Häll av majs. Finhacka röd paprika och rödlök. Blanda ihop med avrunnen majs, pressad limesaft och lite salt. Blanda ner mixsallad vid servering.
  6. Servera kycklinggratängen med blandsallad.