30-40
9
Points®värde per portion
Kycklinggratäng med sweet chili och lime
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- sojabönor,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- svartpeppar
- neutral olja
Kycklinggratäng
Basmatiris
1 dl
Kycklingfilé
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
2 krm
Neutral olja
1 tsk
Milda mat 4% (Mjölk, Laktos)
1¼ dl
Sweet chilisås, (37,5 ml)
½ förp
Vitlök
1 klyfta
Lime, (limesaft)
½ st
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
1 tsk
Blandsallad
Majs, (160 g)
1 förp
Röd paprika
1 st
Rödlök
½ st
Lime, (limesaft)
½ st
Salt
Mixsallad
30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
- Kycklinggratäng: Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen. Lägg över i en ugnsform.
- Skär kycklingfilé i mindre bitar, ca 3x3 cm. Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna. Stek kycklingbitarna runt om, krydda med salt och nymald svartpeppar. Lägg över kycklingbitarna på riset i ugnsformen.
- Blanda ihop Milda mat, sweet chilisås, pressad vitlök, pressad limesaft och kinesisk soja i en liten skål. Häll blandningen över kycklingen. Tillaga i mitten av ugnen ca 15 min, tills kycklingen är genomstekt.
- Blandsallad: Häll av majs. Finhacka röd paprika och rödlök. Blanda ihop med avrunnen majs, pressad limesaft och lite salt. Blanda ner mixsallad vid servering.
- Servera kycklinggratängen med blandsallad.