Stekt pannoumi med bulgur- och bönsallad
25-35
Vegetariskt
10
Points®värde per portion

Stekt pannoumi med bulgur- och bönsallad

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • salt
  • svartpeppar
  • flytande margarin

Dressing

Lime
1 st
Srirachasås
½ förp
Neutral olja
1 tsk
Salt
Svartpeppar

Bulgursallad

Bulgur (Vete)
1 dl
Svarta bönor, (190 g)
1 förp
Salladslök
1 förp
Sockerärtor
1 förp
Tomat
2 st
Ruccola
30 g

Till servering

Pannoumi (Mjölk, Laktos)
½ förp
Flytande margarin
1 tsk
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna något.
  2. Dressing: Pressa limesaft i en liten skål. Blanda med srirachasås (efter smak) och neutral olja. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  3. Bulgursallad: Häll av och skölj svarta bönor. Strimla salladslök. Dela sockerärtor och skär tomat i mindre bitar. Lägg allt i en salladsskål och blanda med kokt bulgur, ruccola och dressingen.
  4. Hetta upp flytande margarin i en stekpanna. Tärna pannoumi och stek på hög temperatur ca 1 min runt om, tills osten har fått fin färg.
  5. Servera bulgursallad toppad med stekt pannoumi.