Koreansk kalkonbowl
20-30
Laktosfri
15
Points®värde per portion

Koreansk kalkonbowl

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • sesamfrön,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vatten
  • socker

Kalkonbowl

Morot
1 st
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Koriander
20 g
Sesamolja (Sesamfrön)
1 tsk
Kalkonfärs
300 g
Vatten
1 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
1 msk
Srirachasås
½ förp
Socker
½ tsk

Till servering

Fullkornsris
1 dl
Snackgurka
1 st
Lime
1 st
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka fullkornsris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Förberedelser: Skala morot och grovriv. Finhacka gul lök och finriv vitlök. Skiva snackgurka tunt, gärna på mandolin. Grovhacka koriander.
  3. Kalkonbowl: Hetta upp sesamolja i en rymlig stekpanna. Fräs gul lök ca 2 min. Blanda ner vitlök, kalkonfärs och morötter, fräs ytterligare ca 5 min, tills färsen är helt genomstekt.  
  4. Tillsätt vatten, kycklingbuljong, japansk soja, srirachasås och socker. Koka upp och låt sjuda tills vätskan kokat in. Ta från plattan och blanda ner hackad koriander. 
  5. Klyfta lime. Fördela fullkornsris, färs och gurka i två skålar. Servera med limeklyftor.