Kyckling i ugn med vitlök, timjan och äppeltzatziki
35-45
Utan gluten
9
Points®värde per portion

Kyckling i ugn med vitlök, timjan och äppeltzatziki

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • neutral olja
  • salt
  • svartpeppar

Rotfrukter

Rödbeta
2 st
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Timjan
10 g
Vitlök
2 klyfta
Neutral olja
½ msk
Salt
Svartpeppar

Kyckling

Kycklingfilé
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Neutral olja
1 tsk
Citron
½ st

Äppeltzatziki

Rött äpple
½ st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
½ klyfta
Salt
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Om du har, använd gärna en stektermometer.

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Rotfrukter: Skala rödbetor. Klyfta rödbetor och potatis. Lägg alla rotfrukter på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med neutral olja, färsk timjan, lite salt och nymald svartpeppar. Lägg på oskalade vitlöksklyftor på grönsakerna och sätt in plåten i mitten av ugnen ca 30 min.
  3. Kyckling: Krydda kycklingfilé runt om med salt och nymald svartpeppar. Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna. Bryn kycklingen ca 3 min per sida. 
  4. Klyfta citronen. Lägg citron och stekt kycklingfilé på ugnsplåten med rotfrukterna, när det återstår ca 10 min av tillagningstiden. Tillaga allt tills kycklingen är helt genomstekt.
  5. Äppeltzatziki: Riv rött äpple och lägg i en bunke. Blanda ner matyoghurt och finriven vitlök. Smaka av med lite salt. 
  6. Servera kyckling med potatis, rödbetor, ugnsbakade vitlöksklyftor och äppeltzatziki. Pressa över lite citron vid servering.