Ört- och pankotoppad torsk med potatismos
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- fisk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- flytande margarin
- lättmjölk
- svartpeppar
Ört- och pankotoppad torsk
Dill
20 g
Bladpersilja
20 g
Panko (Vete)
¾ dl
Torskfilé (Fisk)
300 g
Olivolja
1 tsk
Salt
2 krm
Citron
1 st
Potatismos
Mospotatis
400 g
Flytande margarin
1 tsk
Lättmjölk (Mjölk)
½ dl
Salt
Svartpeppar
Till servering
Morot
2 st
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
- Skala och koka mospotatis mjuk i lättsaltat vatten.
- Ört- och pankotoppad torsk: Hacka dill och bladpersilja, lägg i en skål och blanda ner panko. Skär torskfilé i portionsbitar. Lägg fisken i en ugnsform och pensla på olivolja och krydda med salt.
- Skär citron i klyftor. Strö ört- och pankoblandningen över torsken. Lägg citronklyftorna runtom fisken och tillaga mitt i ugnen ca 15 min, tills fisken är klar.
- Potatismos: Värm lättmjölk och flytande margarin i en kastrull. Häll av potatisen och mosa med elvisp eller potatisstöt. Tillsätt mjölkblandningen och vispa till ett mos. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Skala och grovriv morötter. Går även lika bra att skära morötterna i stavar.
- Servera ört- och pankotoppad torsk med potatismos, pressad citron och rårivna morötter.