Ört- och pankotoppad torsk med potatismos
25-35
Laktosfri
8
Points®värde per portion

Ört- och pankotoppad torsk med potatismos

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • fisk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • flytande margarin
  • lättmjölk
  • svartpeppar

Ört- och pankotoppad torsk

Dill
20 g
Bladpersilja
20 g
Panko (Vete)
¾ dl
Torskfilé (Fisk)
300 g
Olivolja
1 tsk
Salt
2 krm
Citron
1 st

Potatismos

Mospotatis
400 g
Flytande margarin
1 tsk
Lättmjölk (Mjölk)
½ dl
Salt
Svartpeppar

Till servering

Morot
2 st
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
  2. Skala och koka mospotatis mjuk i lättsaltat vatten.
  3. Ört- och pankotoppad torsk: Hacka dill och bladpersilja, lägg i en skål och blanda ner panko. Skär torskfilé i portionsbitar. Lägg fisken i en ugnsform och pensla på olivolja och krydda med salt.
  4. Skär citron i klyftor. Strö ört- och pankoblandningen över torsken. Lägg citronklyftorna runtom fisken och tillaga mitt i ugnen ca 15 min, tills fisken är klar.
  5. Potatismos: Värm lättmjölk och flytande margarin i en kastrull. Häll av potatisen och mosa med elvisp eller potatisstöt. Tillsätt mjölkblandningen och vispa till ett mos. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  6. Skala och grovriv morötter. Går även lika bra att skära morötterna i stavar. 
  7. Servera ört- och pankotoppad torsk med potatismos, pressad citron och rårivna morötter.