Hunan pork - Kinesisk fläskwok med röd och grön chili, färsk ingefära och paprika
30-40
Laktosfri

Hunan pork - Kinesisk fläskwok med röd och grön chili, färsk ingefära och paprika

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • socker
  • vatten
  • majsstärkelse
  • salt
  • neutral olja

Till servering

Jasminris
135 g

Hunan pork

Röd paprika
1 st
Rödlök
1 st
Röd chili
1 st
Grön chili
1 st
Ingefära
1 bit
Vitlök
1 klyfta
Fläskkarré
300 g
Socker
½ msk
Vatten
1 msk
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
1 msk
Japansk soja (Sojabönor)
1 msk
Majsstärkelse
Salt
2 krm
Neutral olja
Näringsvärde per portion
  • Energi 660 kcal
  • Fett 21 g
  • Kolhydrater 82 g
  • Protein 37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Till servering: Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Förberedelser: Strimla röd paprika. Klyfta rödlök. Strimla röd och grön chili (chili kan variera i hetta, är chilin väldigt stark så plocka bort frön och fröfäste). Skala och finhacka ingefära och vitlök. Strimla fläskkarrén. Blanda socker, vatten, kinesisk soja och japansk soja i en liten skål.
  3. Lägg majsstärkelse på ett fat. Krydda fläskkarrén med salt och vänd sedan köttet i majsstärkelse. Hetta upp rikligt med neutral olja i en wok eller stekpanna. Stek köttet runt om, ca 5 min, tills köttet fått en frasig yta. Låt köttet rinna av på lite hushållspapper.
  4. Hunan pork: Fräs alla skurna grönsaker ca 2 min. Tillsätt sojablandningen och koka ihop ca 1 min. Tillsätt det stekta fläskköttet och blanda runt. 
  5. Servera Hunan pork med nykokt jasminris.