Salviarostad kyckling med svamprisotto, parmesan och ruccola
30-40
Laktosfri
Utan gluten

Salviarostad kyckling med svamprisotto, parmesan och ruccola

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • vatten
  • vitvinsvinäger
  • smör
  • svartpeppar

Salviabakad kyckling

Kycklinglårfilé
300 g
Olivolja
Salt
½ tsk
Torkad salvia
2 tsk

Svamprisotto

Vatten
6 dl
Kycklingbuljong
1 påse
Vitvinsvinäger
1 msk
Champinjoner
125 g
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Smör (Mjölk)
Risottoris
150 g
Riven parmesan (Mjölk)
50 g

Ruccolasallad

Rödlök
1 st
Ruccola
30 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 650 kcal
  • Fett 20 g
  • Kolhydrater 72 g
  • Protein 45 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Förberedelse risotto: Koka upp vatten, kycklingbuljong och vitvinsvinäger i en liten kastrull. Dra från värmen. Kvarta champinjoner. Finhacka gul lök och vitlök. 
  3. Salviabakad kyckling: Lägg kycklinglårfilè i en ugnsform. Ringla på lite olivolja och krydda med salt och torkad salvia. Tillaga mitt i ugnen ca 18-20 min, tills kycklingen är helt genomstekt.
  4. Svamprisotto: Hetta upp lite smör i en rymlig stekgryta. Fräs lök, vitlök, champinjoner och risottoris ca 2 min. Späd riset med buljongen, lite i taget. När det kokat in, tillsätt mer buljong och fortsätt så tills all buljong är slut eller riset känns mjukt, rör om då och då. 
  5. Ruccolasallad: Finstrimla rödlök och lägg i en salladsskål tillsammans med ruccola. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar.
  6. Blanda ner riven parmesanost och en klick smör i risotton. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
  7. Servera salviarostad kyckling med svamprisotto och ruccolasallad.