Halstrad lättgravad lax med hovmästarpotatis och krispig fänkålssallad
30-40
Laktosfri
Utan gluten

Halstrad lättgravad lax med hovmästarpotatis och krispig fänkålssallad

Ingredienser

Allergener
  • Fisk,
  • senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • socker
  • neutral olja
  • vitvinsvinäger
  • vatten
  • svartpeppar

Halstrad lättgravad lax

Laxfilé (Fisk)
2 st
Salt
1 tsk
Socker
1 tsk
Neutral olja

Hovmästardressing

Senap (Senap)
1 ½ msk
Socker
½ msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Vatten
½ msk
Neutral olja
1 msk
Dill
10 g
Salt
Svartpeppar

Hovmästarpotatis

Potatis
400 g
Rödlök
1 st
Rädisor
1 förp

Fänkålssallad

Fänkål
1 st
Dill
10 g
Vitvinsvinäger
1 msk
Salt
Näringsvärde per portion
  • Energi 602 kcal
  • Fett 31 g
  • Kolhydrater 46 g
  • Protein 35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Lättgravad lax: Lägg laxfilé på en tallrik och gnid in med salt och socker. Låt stå i rumstemperatur ca 15 min. 
  2. Halvera och koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
  3. Hovmästardressing: Blanda senap, socker, vitvinsvinäger och vatten i en rymlig bunke. Vispa ner neutral olja, lite i taget. Finhacka dill och blanda ner i bunken. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  4. Hovmästarpotatis: Finhacka rödlök och skiva rädisor. Blanda ner i bunken med hovmästardressing tillsammans med kokt potatis.
  5. Fänkålssallad: Hyvla eller skär fänkål så tunt som möjligt (gärna på mandolin). Grovhacka dill. Lägg allt i en skål och blanda med vitvinsvinäger, salt och lite nymald svartpeppar.
  6. Halstrad lättgravad lax: Torka bort överflödig saltblandning från laxen. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek de gravade laxfiléerna på ena sidan ca 1 min, de ska få en karamelliserad stekyta men inte bli brända. Vänd på laxbitarna. Sänk värmen till medelvärme och låt fisken steka klart, ca 4 min.
  7. Servera halstrad lättgravad lax med hovmästarpotatis och fänkålssallad.