Havets fiskfrikadeller i krämig citronsås med dill, rödlök och potatis
20-30

Havets fiskfrikadeller i krämig citronsås med dill, rödlök och potatis

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • fisk,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • mjölk
  • ägg
  • salt
  • svartpeppar
  • smör
  • neutral olja
  • vetemjöl
  • vatten

Till servering

Potatis
400 g
Broccoli
1 st

Fiskfrikadeller

Ströbröd (Vete)
2 msk
Mjölk (Mjölk)
2 msk
Ägg (Ägg)
1 st
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Clariasfärs (Fisk)
250 g
Smör (Mjölk)
Neutral olja

Krämig citronsås med dill och rödlök

Citron
1 st
Rödlök
1 st
Dill
20 g
Smör (Mjölk)
Vetemjöl (Vete)
½ msk
Vatten
¾ dl
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl
Mjölk (Mjölk)
1 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Näringsvärde per portion
  • Energi 596 kcal
  • Fett 24 g
  • Kolhydrater 56 g
  • Protein 40 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Förberedelse: Tvätta citron i ljummet vatten och finriv det yttersta skalet. Finhacka rödlök och dill. Lägg undan allt till servering. Skär den använda citronen i klyftor. Skär broccoli i buketter.
  3. Fiskfrikadeller: Blanda ströbröd, mjölk, ägg, salt och lite nymald svartpeppar i en bunke. Blanda ner clariasfärs och forma smeten till ca 8 frikadeller.
  4. Hetta upp smör och neutral olja i en rymlig stekpanna. Stek fiskfrikadellerna runtom, ca 4 min. Lägg upp på en tallrik, men låt stekpannan stå kvar. 
  5. Krämig citronsås: Tillsätt eventuellt en klick smör till den använda stekpannan. Blanda ner vetemjöl. Vispa ner vatten, vispgrädde och mjölk, lite i taget. Tillsätt kycklingbuljong och låt allt sjuda ca 2 min. Smaka av med ca ½ msk pressad citron. Lägg tillbaka de stekta fiskfrikadellerna och låt sjuda under lock  ytterligare ca 5 min, eller tills frikadellerna är klara.
  6. Koka broccoli i lättsaltat vatten ca 2 min. Häll av.
  7. Strö dill, rödlök och rivet citronskal över fiskfrikadeller i citronsås. Servera med broccoli och kokt potatis.