Ugnsbakad lax med potatis- och rotselleripuré, sockerärtor och citron
25-35
Utan gluten

Ugnsbakad lax med potatis- och rotselleripuré, sockerärtor och citron

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • fisk,
  • selleri,
  • senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • mjölk
  • smör
  • salt

Potatis- och rotselleripuré

Mospotatis
400 g
Rotselleri (Selleri)
150 g
Mjölk (Mjölk)
1 dl
Smör (Mjölk)
½ msk
Salt
½ tsk

Ugnsbakad lax

Laxfilé (Fisk)
2 st
Peppar- och fänkålsmix (Senap)
½ förp
Salt
2 krm

Till servering

Sockerärtor
1 förp
Citron
1 st
Näringsvärde per portion
  • Energi 557 kcal
  • Fett 27 g
  • Kolhydrater 43 g
  • Protein 35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Om inte alla gillar peppar- och fänkålsmix så går det lika bra att bara använda salt och lite nymald svartpeppar!

  1. Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
  2. Potatis- och rotselleripuré: Skala och dela mospotatis och rotselleri i mindre bitar. Koka mjuka i lättsaltat vatten. 
  3. Ugnsbakad lax: Lägg laxfiléer i en ugnsform. Krydda med peppar- och fänkålsmix (se tips!) och salt. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min, tills laxen är klar.
  4. Lägg sockerärtorna i en sil och låt ångkokas över potatisen ca 2 min. 
  5. Potatis- och rotselleripuré: Häll av potatis och rotselleri. Blanda med mjölk och smör. Vispa till en puré med ballong- eller elvisp. Krydda med salt.
  6. Klyfta citron. Servera ugnsbakad lax med potatis- och rotselleripuré, sockerärtor och citronklyfta.