Krämig linguine med arrabiatasås, ugnsbakad aubergine och pinjenötter
20-30
Vegetariskt

Krämig linguine med arrabiatasås, ugnsbakad aubergine och pinjenötter

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • svartpeppar
  • äggula
  • pastavatten

Ugnsbakad aubergine

Aubergine
1 st
Salt
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Svartpeppar
Pinjenötter
20 g

Arrabiatasås

Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Röd chili
½ st
Olivolja
Torkad oregano
½ msk
Krossade tomater
1 förp
Salt
Svartpeppar

Krämig linguine

Linguine (Vete)
200 g
Äggula (Ägg)
1 st
Crème fraiche (Mjölk, Laktos)
1 dl
Pastavatten
½ dl
Svartpeppar
Salt

Till servering

Gräslök
10 g
Quattrocento (Mjölk)
50 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 781 kcal
  • Fett 35 g
  • Kolhydrater 86 g
  • Protein 30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Ugnsbakad aubergine: Skär aubergine i ½ cm breda skivor och strö på lite salt och låt stå minst 5 min. Torka av auberginen och fördela på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja och strö på lite salt och nymald svartpeppar. 
  3. Baka i ugnen ca 15 min, tills auberginen fått fin färg. Fördela pinjenötter över plåten när ca 3 min återstår av tillagningstiden. 
  4. Arrabiatasås: Skala och finhacka bananschalottenlök och vitlök. Kärna ur och finhacka röd chili. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta och fräs lök, vitlök, chili (efter smak) och torkad oregano ca 2 min. Tillsätt krossade tomater och låt såsen sjuda ca 10 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
  5. Krämig linguine: Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. Häll av pastan men spara 1/2 dl av pastavattnet. Lägg tillbaka pastan i den använda kastrullen. 
  6. Blanda äggula, crème fraiche och lite nymald svartpeppar i en skål. Blanda ner äggblandningen i pastakastrullen och värm allt på medelvärme ca 1 min. Späd med lite pastavatten tills pastan fått önskad konsistens. Smaka av med lite salt. 
  7. Finstrimla gräslök. Finriv quattrocentro. Servera krämig linguine med ugnsbakad aubergine och arrabiatasås. Toppa med gräslök och riven ost.