20-30
Vegetariskt
Krämig linguine med arrabiatasås, ugnsbakad aubergine och pinjenötter
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- bakplåtspapper
- olivolja
- svartpeppar
- äggula
- pastavatten
Ugnsbakad aubergine
Aubergine
1 st
Salt
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Svartpeppar
Pinjenötter
20 g
Arrabiatasås
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Röd chili
½ st
Olivolja
Torkad oregano
½ msk
Krossade tomater
1 förp
Salt
Svartpeppar
Krämig linguine
Linguine (Vete)
200 g
Äggula (Ägg)
1 st
Crème fraiche (Mjölk, Laktos)
1 dl
Pastavatten
½ dl
Svartpeppar
Salt
Till servering
Gräslök
10 g
Quattrocento (Mjölk)
50 g
Näringsvärde per portion
- Energi 781 kcal
- Fett 35 g
- Kolhydrater 86 g
- Protein 30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Ugnsbakad aubergine: Skär aubergine i ½ cm breda skivor och strö på lite salt och låt stå minst 5 min. Torka av auberginen och fördela på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja och strö på lite salt och nymald svartpeppar.
- Baka i ugnen ca 15 min, tills auberginen fått fin färg. Fördela pinjenötter över plåten när ca 3 min återstår av tillagningstiden.
- Arrabiatasås: Skala och finhacka bananschalottenlök och vitlök. Kärna ur och finhacka röd chili. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta och fräs lök, vitlök, chili (efter smak) och torkad oregano ca 2 min. Tillsätt krossade tomater och låt såsen sjuda ca 10 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Krämig linguine: Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. Häll av pastan men spara 1/2 dl av pastavattnet. Lägg tillbaka pastan i den använda kastrullen.
- Blanda äggula, crème fraiche och lite nymald svartpeppar i en skål. Blanda ner äggblandningen i pastakastrullen och värm allt på medelvärme ca 1 min. Späd med lite pastavatten tills pastan fått önskad konsistens. Smaka av med lite salt.
- Finstrimla gräslök. Finriv quattrocentro. Servera krämig linguine med ugnsbakad aubergine och arrabiatasås. Toppa med gräslök och riven ost.